Kokeiltuamme epäonnistuneesti dialogivaihtoehtoa (Katsastaja H: Hei, Katsastaja T, mikä on ollut merkittävin saavutuksemme vuoden 2014 aikana? Katsastaja T: Lopeta.) päädyimme listaamaan vuoden parhaat kirjoitukset. Valintakriteerinä on Asiattomassa kehitetty algoritmi, joka ottaa huomioon niin lukukertojen, jakamisten kuin kommenttienkin määrän.
Tässä se on, Asiattoman Vuoden 2014 Top 5:
1. Talouspolitiikka ja Syksy kosmoksessa. Asiattoman ensimmäinen ja yhä yksi parhaista postauksista. Jokaisen kosmologin, joka aikoo kirjoittaa taloustieteestä, kannattaa lukea ensin tämä.
2. Matalat talot korkeat hinnat. Yksi Asiattoman monista asuntopolitiikkaa käsittelevistä kirjoituksista. Mitä asuntomarkkinoiden ylisääntely saa aikaan? Ihan hyvää luettavaa niin kosmologeille kuin muillekin.
3. Enpä ajatellut tänäänkään. Voiko tietelliseen konsensukseen luottaa vai täytyykö kaikki miettiä itse? Jutussa kommentoitiin Nyt-liitteen kolumnia. Tarkoitus oli puhua asiasta, vaikka jotkut tulkitsivat jutun pilkaksi. Erityistä kummastusta meissä herätti kommenteissa esiin tuotu kaksoisstandardi luonnon- ja ihmistieteille.
5. Pormestarin farmarihousut. Jos velka- ja verorahoitus ovat sama asia, miten voidaan elvyttää? Kirjoitus herätti kenties vuolaimman ja taatusti vaikeaselkoisimman keskustelun Asiattomassa tähän saakka.
Lisäksi erikoismaininta Hesarin tiedesivujen kolumnisteille, joiden kommentointi pitää Asiattoman käynnissä hiljaisinakin uutisaikoina (ks. yllämainittujen lisäksi tämä, tämä, tämä ja tämä), sekä Taloussanomien tiedonjanoisille vainukoirille.
Olisin itse aika vaivaantunut siitä, että a) arvostelen ex-kollegaa salanimen takaa b) teen tätä myös työajalla ilman lupaa esimieheltä c) jään täydelliseksi statistiksi argumentoinnin tasolla ex-kollegan ajatuksia vastaan d) en ymmärrä - Urheilulehden maneeriin perustuvaa - satiiria, johon kritisoimani dialogi pohjautuu e) nimemme ovat Pursiainen ja Saariluoma.
VastaaPoistaErityistä kummastusta teissä herättää se, että nyt kun ette enää uskalla vittuilla suoraan nimiin kohdistuen, se tehdään esitystapaa kohtaan. Esitystapaa, jonka satiiriluonnetta ette siis oikein ole ottaneet haltuun, mutta jonka kyllä muut tuntuvat ymmärtävän.
Kiitos kommentista. Hyvää uutta vuotta!
PoistaKritisoidaan puskasta ampumisesta ampuen itse puskasta.
PoistaJoopa joo. Nämä sisäisesti ristiriitaiset oskennukset voisi työntää suoraan silppuriin ilman että siitä tulisi mitään vahinkoa.
- Syltty
Onpas katkera kommentti. Ikävää, että jonkun mieli on noin musta.
PoistaKommentoija on nähtävästi sitä mieltä, että kriittistä keskustelua ei saisi olla hänen tärkeinä pitämiään asioita kohtaan. Tyylilaajista päätellen kirjoittaja voi hyvinkin olla eräs raha ja talous -kirjoittaja.
Minä pidän tätä blogia hyvin tervetulleena. Kiitos siitä kirjoittajille. Välillä olen kirjoittajien kanssa eri mieltä, mutta uutta oppiakseen pitää lukea erilaisia tekstejä välttääkseen lokeroitumisen ja pitääkseen mielen avoimena.
Kiitos Asiaton. Hyvää uutta vuotta 2015.
VastaaPoistaLisää tavaraa tuuttiin !
Hyvää uutta vuotta. Yritämme parhaamme.
PoistaKiitos loistavista ja inspiroivista kirjoituksista! Useinhan keskustelu hyytyy kommentoijien keskittyessä henkilöihin menevän katkeruuden vuodattamiseen, mutta näissä keskusteluissa tuntuisi anonymiteetistä huolimatta syntyvän paljon kiinnostavia kommentteja. Jatkakaa samaan malliin ja hyvää uutta vuotta!
VastaaPoistaJutut ovat olleet hyviä. Jatkakaa samalla linjalla. Odotan jännittyneenä pystyvätkö HS:n tiedejournalistit näin vaalivuonna peittoamaan ehdokkaat aiheiden tarjonnassa.
VastaaPoistaKiitos hyvistä kirjoituksista. En ole kaikista asioista aivan samaa mieltä, mutta kirjoitukset herättävät ajattelemaan. Minä pidän parhaimpana kirjoituksena "Enpä ajatellut tänäänkään" -kirjoitusta. Hyvää uutta vuotta!
VastaaPoistaArvoista Katsastajat, olette saaneet pariinkin kertaa moitteita, että kirjoittaisitte tätä blogia työajalla. En tiedä, teettekö sitä työajalla vai ilman esimiehen lupaa.
VastaaPoistaItse näen asian toisin. Kansanvalistus siitä miten asiat oikeasti ovat, vaikka teettekin sen hieman ilkikurisesti, on aina tarpeen. On oikein hyvä, että virkamiehillä on aikaa työnantajiensa eli kansalaisen valistamiseen
Bloginne on mainio, kiitos siitä.
Arvoista Katsastajat, olette saaneet pariinkin kertaa moitteita, että kirjoittaisitte tätä blogia työajalla. En tiedä, teettekö sitä työajalla vai ilman esimiehen lupaa.
PoistaTsih. Siltäkö tuntuu, että toimihenkilöt noin yleensä painavat niska limassa 8-16 ?
Pääsääntö lienee, että sisätöiden väki kuluttaa työajasta päivittäin keskimäärin kaksi tuntia facebookissa. Naisvaltaisilla aloilla enemmänkin.
Kiitos innostavasta ja nokkelasta blogista! Olette oivaltavia ja selkeitä kirjoittajia, ja huumori toimii rivienkin välistä. Tällaista keskustelunavausta ja hölmöyksien läpivalaisua tarvitaan yhden totuuden perinteeseen jämähtäneessä journalismissa ( en mitenkään erityisesti mainitse tässä Hesaria). Murheellista oli matalamielinen Talsan kohuhakuinen katsastajien anonyymiteetin paljastus, mikä oli tarpeetonta ja aiheutti vahinkoa. Nythän täällä vähän väliä katkerat rajatilapersoonallisuudet hyökkivät katsastajien henkilöitä vastaan. Erittäin valitettavaa mutta ajallemme tyypillistä.
VastaaPoistaAsiaton lehdistökatsaus on akateemisen talousblogin lisäksi ainoa varteenotettava taloutta käsittelevä blogi Suomessa. Kiitokset tekijöille.
VastaaPoistaKirjoitatte asiallisista asioista taitavasti, terävästi ja näkökulmia laajentavasti. Lisää tätä! Ja muistattehan jatkossakin, että kun provosoidaan, ei pidä provosoitua. Voimaa!
VastaaPoistaJos vain vähän juttelette sekä kirjoitatte parhaat ideanne muistiin työajalla mutta hoidatte oikolukemisen ja viimeistelyn yleensä vapaa-ajalla, tuollainen innostava taukopuuha lisää huomattavasti työntekoa ja on hyvin suositeltavaa näin veronmaksajan näkökulmasta. Valitettavasti monet teitäkin vasemmistolaisemmat saavat minulta palkkaa kritisoimanne huuhaan kirjoittamisesta.
VastaaPoista