torstai 31. joulukuuta 2015

Asiattoman vuosi 2015: Top 5

On jälleen tullut aika listata vuoden parhaat kirjoituksemme. Jo perinteeksi muodostuneen listan valintakriteerinä on käytetty Asiattomassa kehitettyä algoritmia, joka ottaa huomioon niin lukukertojen, jakamisten kuin kommenttienkin määrän.

Tässä se siis on, Asiattoman vuoden 2015 Top 5:

1. Asiaton kirjallisuuskatsaus: Suomen talouspolitiikan tulevaisuus. Keskimmäinen ja kaikkein uuvuttavin pienen Patomäki-trilogian teos. Kuten alkuperäisessä Star Wars -trilogiassa, myös tässä keskimmäinen osa osoittautui parhaaksi. Kirjoitus on samalla blogin ensimmäinen kirja-arvio, vaikka kirja jäikin kesken. Trilogian muut osat löytyvät täältä ja täältä. Myös Heikki Patomäki kirjoitti useita suopeita vastauksia näkemyksiimme. Niissä hän kertoi keskustelun kannalta niinkin olennaisia seikkoja kuin, kuka oli pomomme siviilityössämme ja miten meistä on suora yhteys Augusto Pinochetin hirmuhallintoon. Lopulta trilogia päätyi myös TV-formaattiin. Elokuvaoikeuksista käydään parhaillaan neuvotteluja.

2. Talouskielioppi toimittajia varten - lyhyt oppimäärä. Tämäkin kirjoitus voidaan nähdä osana laajempaa juttusarjaa, jossa käsiteltiin talouspuhetta, talouspuhepuhetta puhuvia talouspuhetutkijoita ja taloustieteen väärinymmärtämistä. Samaan kategoriaan kuuluvia kirjoituksia olivat mm. tämä, tämä ja tämä.

3. Asiaton maahanmuuttokeskustelu. Tähän ei ole mitään lisättävää.

4. Elämää ryömintäkaistalla. Muistutimme, miksi maksuttomuus on usein tyhmää. Saman muistutuksen annoimme pysäköinnin suhteen. Uskokaa tai älkää, mutta kirjoitus on paljon velkaa Springfieldin akvaariolle.

5. Minä kaavoitin kiitotien päähän. Kirjoituksessa Asiaton kantaa vaatimattoman kortensa kekoon Helsingin asuntopolitiikan pullonkaulojen avaamisessa. Asuntopolitiikka oli aiheena myös useissa muissa kirjoituksissa (mm. tämä, tämä ja tämä).

Hyvää uutta vuotta, toivoo Asiattoman väki.


3 kommenttia:

  1. Oma ehdoton suosikkini on "Korkeaa kaupunkikulttuuria" 21.2.2015 ja varsinkin sitä seurannut keskustelu.

    VastaaPoista
  2. Hienoa settiä tuo talouden kielioppi toimittajille. Usein olen itsekin huomannut, että toimittajien tekstit vaikuttavat lapsellisen yksinkertaisilta tai ne eivät mene yhtään pintaa syvemmälle kun ne koskevat jotain asiaa mistä minulla on edes jonkinlaista asiantuntemusta. Ehkä tärkein oppi tässä onkin, että ei koskaan pitäisi ottaa kovin tosissaan toimittajien pikaisesti riipaisemia jutuista myös niissä asioissa mitä ei itse tunne hyvin. Varmasti ne samat ongelmat ovat myös näissä artikkeleissa.

    VastaaPoista